Pulled pork i ovn kan laves af stort set alle, det eneste det kræver er, at du har en ovn og masser af tid.
Jeg valgte at lave pulled pork i ovnen, da vejret ikke ligefrem indbød til at grille. Det var både nemt, og så var det også skønt at kunne gå og dufte til stegen hele dagen.
Opskrifterne som jeg vil skrive her på siden, er lavet ud fra hvad jeg selv har syntes har virket lækkert, og så har jeg selvfølgelig fundet inspiration fra både amerikanske og danske hjemmesider.
Marineret nakkefilet i ovn
For at marinaden rigtig kunne nå at trække ind i kødet, valgte jeg at lade min nakkefilet ligge i marinaden i lidt over et døgn.
Den købte nakkefilet var på cirka 1800 gram.
Selve marinaden bestod af:
40 g. farin
30 g. mild paprika
10 g. røget paprika
2 spsk. peber
2 spsk. salt
2 spsk. cayennepeber
2 tsk. sennepspulver
Marinaden er det vi kalder en tør marinade, og skal bare gnides ind i kødet, indtil hele kødets overflade er dækket. Efter nakkefileten er blevet indsmurt i marinaden, skal den overtrækkes med film, og stilles i køleskabet indtil den skal i ovnen.
Når kødet er klar til at komme i ovnen, pakkes det ud af filmen, og lægges i en bradepande, hvor det er muligt at fylde vand i bunden.
Nakkefileten skal cirka have omkring 12 timer på 100 grader i ovnen, indtil den når en kernetemperatur på mellem 93 og 95 grader. Så det er derfor utrolig vigtigt at man har et termometer, da det er ved denne kernetemperatur at alle fedtmarmoreringerne smelter, og man derfor får det mest møre og saftige kød.
Man kan vælge enten at starte ovnen tidligt om morgenen, så stegen er klar til aftensmad, men man kan også sætte den ind aftenen før, og så bare lade den stege ved lidt lavere temperaturer.
Barbecue sovs
Imens stegen passer sig selv i ovnen, kan man kigge lidt nærmere på sovsen som man inden servering, lige hælder lidt af hen over kødet, og igen i den færdiglavet bolle.
Opskriften på sovsen kommer her:
2 dl. æbleeddike
3 spsk. ketchup
2 spsk. farin
2 tsk. salt
1-2 spsk. tabasco
Chiliflager
Peber
Efterfølgende kan man proppe sovsen i et glas, så det er nemmere at få ingredienserne blandet godt sammen, og derefter stille det i køleskabet. Man kan sagtens tilføje lidt ekstra ketchup til opskriften, hvis man ønsker at sovsen skal være lidt tykkere. Sovsen skal smage både syrligt, sødt og stærkt, men hvis du synes den er lidt for syrlig, eller lidt for stærk, kan du sagtens tilføje lidt ekstra, indtil du får den smag som du synes passer bedst til dig.
Burgerboller
Jeg valgte at lave rigeligt med boller, så jeg endte med at få omkring 16 stk. ud fra den opskrift jeg valgte at bruge.
6 dl. sødmælk
40 g. gær
1 kg. hvedemel
2 tsk. salt
2 spsk. sukker
60 g. smør
Æg til pensling
Det er vigtigt at mælken er lun når gæren puttes i, da gæringsprocessen eller vil blive ødelagt. Når gæren er smuldret i mælken, tilsættes resten af ingredienserne, og dejen æltes godt igennem. Stil derefter dejen til hævning i godt 1 1/2 time, og form efterfølgende dejen til boller og stil dem på en bradepande. Når bollerne er formet, skal de stå yderligere og hæve en 1/2 time.
Når stegen er færdig i ovnen, skal den stå og hvile i omkring en halv time, og i denne halve time, kan man så få bagt bollerne.
Husk at pensel bollerne med æg.
Bollerne skal cirka have 15 min ved 200 grader.
Coleslaw
Coleslaw hører sig til, når man skal have pulled pork.
Cirka 1 time før stegen er færdig, kan man begynde at lave coleslawen, da den gerne må stå i køleskabet en times tid.
Ingredienserne der skal bruges:
1/8 af et stort hvidkålshoved
3-4 gulerødder
100 g. mayonaise
200 g. natural yoghurt
1 spsk. dijon sennep
Salt
Peber
Sukker
Skær hvidkålshovedet i tynde skiver, og riv gulerødderne på et rivejern. Det skal cirka ende ud med at der er lidt mere hvidkål end gulerødder.
Derefter laver du dressingen skal kålen og gulerødderne skal vendes i.
Stil derefter coleslawen i køleskabet indtil den skal serveres.
Den færdigstegte pulled pork
Efter 12 timer i oven, kom stegen til at se sådan ud:
Det færdige resultat:
Hej Katrine.
Hvor mange mennesker rakte de 1,8 kg til??
Står nemlig selv og skal lave til 6 mennesker, men er lidt i tvivl om hvor meget kød jeg skal købe.
/Majken
Hej Majken,
1,8 kg lyder jo af ret meget, men vil sige at der er til omkring 4-6 personer. Lige ved denne ret går der ret meget kød til hver person, men vil tro at en steg på omkring 1,8 kg vil være fint til 6 personer. Vi var selv 2 der spiste, og vi havde mad til flere dage
Hej Katrine
Du skriver i opskriften, at man kan sætte den ind aftenen i forvejen ved lavere temperatur, hvor meget skal ovnen i så fald stå på
— Jeg færdiggør lige, for jeg kom til at trykke for tidligt —
Hilsen Anni
Hej Anni,
Det kommer lidt an på om man gerne vil have stegen færdig om morgenen, eller om det er fordi man gerne vil slippe for at stå tidligt op, men stegen først skal være færdig til om aftenen.
Jeg har ikke selv prøvet at lave stegen aftenen før, men har læst mig frem til at stegen sagtens kan sættes i ovnen aftenen før.
Hvis du gerne vil have stegen færdig til om morgenen, (den skal dog minimum have 10 timer i ovnen), så sæt ovnen på 100 grader, og så evt. giv den lidt højere temperatur den sidste time, indtil du når en kernetemperatur på mellem 93 og 95 grader.
Hvis du derimod gerne vil slippe for at stå tidligt op, så vil jeg anbefale at du sætter ovnen på omkring de 90 grader, og lader den stege i ovnen hele natten og den næste dag, indtil du når den optimale kernetemperatur.
Håber det var svar nok
Hilsen Katrine
Hej Katrine
I din barbecue sovs skriver du der skal bruges 1-2 spsk. tabasco
Er det ikke ret meget ? Det tabasco jeg kender er i en lille flaske og der er det da normalt dråber man bruger
Venlig hilsen Jim
Hej Jim.
Det var den kendte tabasco fra den lille flaske vi brugte. Normalt ville jeg også synes at det lyder af rigtig meget, men mener faktisk at vi proppede hele 2 spsk. i vores barbecue sovs, og den var meget tilpas ifølge vores smagsløg. Så mængden jeg har skrevet er korrekt, men vil dog anbefale dig at prøve dig lidt frem. Vi endte også med at proppe lidt ekstra ketchup i opskriften, da vi følte den manglede lidt sødme, og så fik den også en passende tykkelse.
Hilsen Katrine
Hej Jim
Jeg vil KRAFTIGT anbefale at du smager til med tabasco. Medmindre du ønsker den MEGET stærk! Jeg fulgte opskriften på barbecue sovs, og den er ikke for sarte sjæle. 😉
Men ellers en super god opskrift.
Mvh Flemming
Hehe…ja den kan godt være en smule stærkt, men smag endelig til, da vi alle har hver vores smag
Hej Katrine.
Skal der altid vand i bunden af bradepanden, når kødet steges i ovnen?
Venlig hilsen
Tao
Hej Tao.
Jeg plejer altid at hælde lidt vand i bunden af fadet, da man så er sikker på at der ikke er noget der brænder fast. Har læst at mange gemmer væden til næste dag, og hælder lidt hen over resterne inden det bliver varmet op, så kødet fremstår mørt og saftigt.
Jeg tror sagtens at du kan lave stegen uden at have vand i bunden, da jeg ikke tror det har den helt store effekt på selve stegen.
Hilsen Katrine
Hej
skal ovnen være forvarmet eller skal stegen bare direkte i en kold ovn?
Jeg satte stegen ind i en kold ovn. Mener at have læst at det skal være en kold ovn, da kødet har godt af at blive varmet stille og roligt op, da det er en langtidsstegning.
Skal sovsen koges i en gryde først og derefter køles ned? Eller skal ingredienserne bare blandes sammen kolde? og hvor meget peber og chili flager skal der til?
Hilsen
Thomas
Hej Thomas. Barbecue sovsen skal laves kold, da det er en kold marinade som er rigtig god til kødet. Jeg mener jeg brugte omkring 2 tsk. chili da jeg er ret vild med stærk mad, men vil da helt klart anbefale dig at smage den til, så den kommer til at passe til din smag. Jeg brugte omkring 1/2 tsk peber, men også her synes jeg du skal smage dig lidt frem.
Jeg er nu gået igang med projekt pulled pork. Men blev i tvivl om ovnen, skal det være varmluft eller alm ovn den skal stå på?
og forresten tak for en god opskrift – jeg vender tilbage når jeg har smagt resultatet
Burger bollerne er virkelig gode – dem lavede vi forleden dag til alm burgere, så vi glæder os til dem igen idag
Hilsen
Thomas
Jeg lavede min steg i alm. ovn. Hvis du har det bedst med varmluft, kan du bare nedjustere graderne lidt, men vil dog anbefale dig at bruge almindelig ovn. Det vigtigste er dog bare at stegen bliver stegt stille og roligt, og kun lige kommer op på en kernetemperatur på mellem 93 og 95 grader, da den så er dejlig mør og saftig.
Ja det er nogen super gode boller, og dejligt at i også kunne lide dem
Hej Kathrine. Barbecue sovsen er vildt syrlig med den mængde ingredienser du foreslår, jeg har har puttet meget ekstra farin i den for at forsøge at neutralisere det syrlige – har du et andet forslag?
Hej Lasse.
Ja barbecue sovsen er en smule syrlig, men da selve retten godt kan være en smule fed, synes jeg det passer rigtig godt sammen. Det er selve æbleeddiken der er syrlig, så tá evt. bare 1 dl af denne og så smag til med farin og ketchup, da disse gør sovsen sød. Mange propper også lidt sennep i, dette har jeg dog ikke prøvet, men kunne forestille mig at det giver sovsen en smule kant og tager lidt af det sure.
Hej Katrine
Kan man bruge æblecidereddike? Eller skal det være “rigtig” æbleeddike? Vi skal lave den til fredag og glæder os til resultatet
Kh
Jon
Jeg tror sagtens du kan bruge æblecidereddike. Jeg har ikke prøvet at sammenligne dem i smag, men kunne da forestille mig at de er meget ens, så jeg synes bare at du skal bruge den der er nemmest at finde. Held og lykke med projekt Pulled Pork
Hej Katrine.
Ang. Æblecidereddike og æbleeddibe.
Der er forskellige koncentrationer, feks. Er urtekram på 5 % og den billige i Rema 1000 er 10%.
Dette kan have stor indflydelse på syrligheden i den færdige bbq sovs.
Venlig hilsen Dorte
Hej Anne-Dorte
Mange tak for informationen – Var ikke selv klar over at man kunne få med forskellig syrlighed. Kan sagtens være derfor at nogen får en meget syrlig BBQ sauce. Vil helt klart anbefale at man smager på det forskellige, og laver det så det passer til ens smag.
Hej !
Vil blot spørge om man kan fryse sin pulled pork når den er stegt færdig ?
mvh Merete
Hej Merete.
Du kan sagtens fryse resterne ned, det har vi selv gjort, da vi ofte har lavet mere end hvad 2 kan spise.
Så har jeg prøvet at lave pulled pork for første gang. Og det blev SÅ godt.
så tak for nogle gode opskrifter.
Fulgte dine opskrifter på såvel pork som boller, coleslaw og barbecuedressing næsten bogstaveligt.
Brugte dog æble-cider-eddike for det var hvad jeg ku’ få fat i, og så brugte jeg en flæskesteg (uden svær) i stedet for nakkesteg fordi der var et par sarte maver i middagsselskabet.
Resultatet var forrygende, en stor succes og alle åd så de var bed at sprække
Susanne
Hej Susanne.
Dejligt det var en succes
God idé med flæskestegen – Det er jo ikke alle der bryder sig om den “fede” nakkesteg, og så er det et godt alternativ.
Fandt din opskrift, og testede den. Barbequesovsen var lidt for syrlig jf. mine børn, men så tilsatte vi blot lidt ekstra ketchup. Vi giver den gerne topkarakter, og prøver den gernee en anden gang igen.
Hej Sven Erik
Barbequesovsen er en smule syrlig…men godt i fik den lavet så den passede til jeres smag
Hej Katrine
Kan jeg stege den dagen før , og så bare varme den op når vi skal have den ?????
Hej Inga
Ja det kan du sagtens. Bare steg den helt færdig, og så varm den op når den skal spises.
Vi spiste rester i flere dage, og det smagte skønt alle dagene.
Jeg fik fortalt af en slagter at det var super godt at bruge æblejuice til at genopvarme med, så forbliver den saftig.
Fantastik inspiration … Jeg er i fuld sving med nakkestegen i ovnen … Den bliver færdig i morgen tidlig, da det var hvad der passede Best … Mit spørgsmål er så, om jeg skal smuldre det inden jeg varmer det op igen eller om jeg skal varme det op som steg??? Den er færdig kl 06 i morgen tidlig – og skal bruge den kl 18 om aftenen ….
Hej Camilla.
Jeg har ikke selv nogen erfaringer med at lave stegen over natten, så er faktisk lidt i tvivl om hvad der er bedst. Hvis det var mig selv der skulle lave den, ville jeg rive stegen fra hinanden og så varme den op om aftenen (ligesom jeg gør med resterne dagen efter), da det vil være alt for tidskrævende at varme stegen op igen, og tror også at stegen vil blive en smule tør.
Når jeg laver pulled pork har jeg stort set altid rester til dagen efter, og synes selv at det smager fantastisk når det bliver varmet op igen, og nogen gange ligefrem bedre end på selve dagen
Håber i får en vellykket aftensmad i morgen
Jeg har netop været til et privat selskab, hvor der blev serveret pulled-pork. Da jeg har prøvet det før ved anden sammenkomst, hvor den blev tilberedt af en kok, kunne jeg sammenligne de 2 måder at tilberede på.
Ved det private selskab blev fulgt opskriften som nævnt i ovenstående artikel, hvorimod kokkens version lå kødet i sin sovs i en stor stegeso, hvorfra man fiskede kødet med en tang.
Hvor den private virkede tør var kokkens mere saftig og krydderier kom mere til deres ret.
Er fremgangsmåden meget anderledes, med evt. kortere stegetid ?
Med venlig hilsen
Erling
Hej Erling,
Mange tak for din kommentar omkring dine erfaringer med Pulled Pork.
Jeg har aldrig prøvet at lave stegen i en gryde hvor den får lov at ligge og koge i saften, men synes det lyder rigtig spændende. Kunne godt forestille mig at stegen bliver rigtig mør, så tror det da det er et eksperiment jeg vil springe ud i på et tidspunkt
Har dog ikke oplevet at min Pulled Pork er blevet tør, men kunne forestille mig at det er en helt anden steg man får ud af det ved at “koge” den.
Hej Katrine
Det ser RIGTIG godt ud og fine kommentarer, så den glæder j mig megameget til at komme i gang M her på lørdag/søndag. J synes j har nærlæst opskriften, men j kan ikke finde noget om marineringstid; hvor længe lod du den svede i din ‘rub’?? Og en anden ting: har du prøvet chipotlechili til din dressing; j tænkte at d røgede i chipotlen måske i virkelighéden ku være super til den langtidsstegte og måske ku kompensere lidt for at den nu ikke laves over kul
Mh Christian
Hej Christian.
Jeg lader min nakkefilet ligge i marinaden i omkring et døgn inden den kommes i ovnen, på denne tid når marinaden at trække godt ind i kødet.
Jeg har aldrig prøvet at proppe Chipotle chili i dressingen, men synes da helt sikkert at du skal prøve det. I selve marinaden til stegen putter jeg altid lidt røget paprika i, da jeg synes det giver en rigtig god smag til stegen og kompenserer lidt for at stegen bliver lavet i en ovn frem for på grillen.
Jeg synes du skal prøve dig lidt frem – bare sørg for at smag til så du ikke ender med en dressing der er alt for stærk. Nogen foretrækker at dressingen er sød i smagen, andre synes godt om det stærke og lidt bitre, og hvis du er vild med det stærke og røgede, så er det denne smag du skal gå efter
Held og lykke med din Pulled Pork
Hejsa..Jeg langtidssteger mange ting, i de fine poser man kan få til ovnen og det bliver fantastisk, dejligt mørt, da væden bliver i posen
Det kunne evt være en mulighed
Mvh 😉
Hej Katrine
Glæder mig rigtig meget til at prøve din opskrift.. Jeg har dog et enkelt spørgsmål.. Du ligger kødet på en rist nede i bradepanden – kan man gøre det uden, altså bare ligge den i et ildfastfad?
Hilsen Ditte
Hej Ditte,
Du kan sagtens bruge et ildfastfad eller en bradepande (uden rist). Du kommer bare stegen i fadet eller bradepanden og så hælder du lidt vand ved, og sørger for at der er vand i bunden under hele stege processen.
Pøj Pøj med din Pulled Pork
Hilsen Katrine
Hej
Jeg er i fuld gang med en PP i ovn, den har dog “kun” stået i ovnen 6 timer og temperaturen er allerede på 85 gr. Bør det bekymre mig? Så skal den vel ikke have 12-14.
Mvh Judith
Hej Judith,
De sidste grader plejer at tage længere tid, men hvis jeg var dig ville jeg nok skrue lidt ned for ovnen for at forlænge stegetiden. Har du termometer i din ovn eller stoler du på den indbyggede termostat? Det er nemlig yderst sjældent, at temperaturen passer med det som ovnen er sat på. Jeg måler ofte temperaturen i min egen ovn, og her kan der sagtens være 10-20 grader til forskel fra hvad jeg egentlig har sat ovnen på.
Hilsen Katrine
Hej Katrine,
Stegen stod på de 85 gr de næste 4 timer uden at rykke sig, så det kom til at passe med 13-14 timer før den kom op på 93 gr så alt gik som det skulle.
Tak for dit svar.
Hilsen Judith
Du skriver at hvis man vil stege PP over natten, skal ovnen stå på 90 grader C. Så kan det vel godt være svært at nå op på de 93-95 grader! ;o) Har prøvet at lave PP et par gange på Big Green Egg, hvor der blev stegt ved ca 100 grader, fra ca 23-24 om aftenen, til næste dag ved 16-16.30, og så indpakket i folie og i flamingokasse til spisetid. Brugte ikke kødtermometer, men tog stegen ud når jeg kunne stikke håndtaget af en trægrydeske ind i kødet stort set uden at presse . Fantastisk resultat , PP er bare dømt til succes
Hej Niels
Det kan du have helt ret i
Men hvis man vælger at have ovnen på 90 grader, så kræver det jo selvfølgelig at man lige skruer lidt op for varmen det sidste stykke tid, da det ellers vil være umuligt at nå en kernetemperatur på 93-95 grader som du skriver. Jeg har ikke prøvet at lave en PP uden at bruge et termometer endnu, da jeg har hørt at det er meget vigtigt med kernetemperaturen og vores ovn er ikke altid nem at blive klog på da temperaturen svinger lidt.
Men tak for tippet – (perfekt til dem der ikke ejer et kød termometer, eller ikke ønsker at bruge det)
Hilsen Katrine
Hej KatrineSå vil jeg også prøver krafter med pp.,men Vil lige spørger om der er groft el. Fint salt der skal i til krydderi/marinaden??MvhLonnie
Hej Lonnie,
Jeg plejer bare at bruge salt fra min saltkværn, så det er hverken helt fint eller helt groft. Det handler faktisk bare om at marinaden skal kunne sidde fast på stegen, så saltet må nok ikke være for groft.
Pøj Pøj med din PulledPork
Hej Katrine!Tak for opskriften:) Jeg serverede det for spilleklubben, og det var et kæmpe hit! Det skal helt sikkert prøves igen :)Hilsen Mette
Hej. Der står at stegen skal stå på en rist i en bradepande så der kan komme lidt vand ved, men kan man ikke stege den i en stegepose?Hilsen Bettina
Hej Bettina,
Har aldrig selv prøvet at lave den i en stegepose, men kan se at mange andre har prøvet det med et godt resultat. Fremgangsmåden er den samme, så jeg synes da bare at du skal springe ud i det, da det er en rigtig lækker ret
Er i fuld gang med p.p. Kan det også Spises kolde?
Hej Jane,
Jeg selv kan bedst lide at spise det lunt, men ja det kan sagtens spises koldt også hvis man er mere til det
Hilsen Katrine
Lækker lækker opskrift. Kan anbefale brug af en Rømertopf. Det tager kun 5 timer
Hej Lone. Hvilken temperatur steger du da ved?:) Linda
@Lone Hvilken temperatur bruger du ved brug af rømertopf? pft
Prøv at lave den i stegepose, så får den ikke stegeoverflade og bliver ikke tør
Hej. Hvordan varmer du det op når det er stegt og trevlet i forvejen? jeg skal lave til 25 til en fest. Hvor meget kød tror du der går til?
Hej Rebekka,
Jeg plejer at ligge kødet i et ildfast-fad, og så enten i mikroovnen eller i en almindelig ovn. For at undgå at det bliver tørt kan man tilsætte lidt æblejuice, og så bliver kødet altså næsten ligeså godt som hvis det var lavede samme dag
Hvor meget kød du skal beregne pr. person kan være meget svært at sige, men der går ret meget kød til, så vil nok mene omkring 250 g pr. person. Det kommer selvfølgelig helt an på om der er andet mad (evt. forret) eller om selskabet består af mænd (så kan det godt tænkes at de spiser lidt mere).
Håber det var svar nok, eller skriver du bare igen
Hilsen Katrine
Glemte lige at skrive at når jeg varmer kødet i ovnen plejer jeg lige at ligge et stykke stanniol over, og så får det cirka 40 min ved 125 grader (mener jeg), men prøv dig lidt frem. Læste engang om nogen der brugte cola i stedet for æblejuice, og det skulle vist også være rigtig godt har dog aldrig selv prøvet det.
Hej,
hvor mange personer er coleslawen og bbq-saucen beregnet til? Vil prøve kræfter med dine opskrifter ifm. en fest på fredag
Hej Tina,
Den portion coleslaw som står beskrevet i indlægget passer meget godt til 2-4 personer. BBQ sauce opskriften gav et helt (champignon) glas som du kan se på billedet, og vil sige at det burde være nok til 6-8 personer.
Når du begiver dig ud i selve BBQ saucen vil jeg anbefale dig at smage til hele tiden. Den opskrift jeg har skrevet her i indlægget er en smule syrlig pga. den store mængde æbleeddike (passer super godt til den lidt fede nakkesteg), men hvis der også er børn til stede til festen, vil jeg nok anbefale dig at bruge lidt mindre æbleeddike og så lidt mere ketchup – det gør også BBQ saucen en smule tykkere og lidt nemmere at arbejd med.
Pøj Pøj med på fredag
Hilsen Katrine
Hejsa,
Jeg vil bare lige nævne at jeg forleden lavede en pulled pork, kraftigt inspireret af opskriften herinde.
Resultatet blev rigtig godt, og vi har nydt det over flere dage nu
Jeg vil lige fortælle om min oplevelse med temperaturen.
Jeg kørte med 110 grader på oven fra start af. Temperaturen i kødet kom forholdsvis hurtigt op på 82 grader – den var der i hvert fald efter 4 timer, da jeg stod op igen:)
Den blev så bare mellem 82-84 grader de næste 8 timer, og jeg endte med at skrue op til 120 grader til sidst, hvorved den i løbet af de to sidste langsomt steg til 94 grader. Den fik 14½ time i alt.
tak for opskriften, god beskrivelse af processen, og for svarerne på de mange spørgsmål, det var alt sammen til stor hjælp.
mvh
Rasmus
Hej Rasmus,
Dejligt du kunne få glæde af opskriften, og tak for din beskrivelse af dit “projekt pulled pork”. Ovne kan varme utrolig forskelligt, og det er også derfor at det er så utrolig vigtigt at man har et termometer. Selvom man har sat ovnen på 110 grader, er det ikke sikkert at temperaturen inden i ovnen er lige præcis denne temperatur, og man kan derfor have svært ved at opnå den optimale kernetemperatur. Så derfor kan man lige vælge at skrue lidt op for temperaturen en time eller to før servering, men da graderne hurtigt kan stige er det vigtigt hele tiden at holde øje.
Hej.
Jeg vil lige komme med en kommentar til fremstilling af pulled pork.
Jeg kan ovenfor læse, at en har gode erfaringer med tilberedning i gryde, fordi det gør kødet meget saftigt.
Kødet bliver også meget saftigt, hvis man bruger den fremgangsmåde, jeg brugte forleden.
Her lægger man kødet i en stegepose, når man har gnedet den ind i marinaden. Jeg lod den ligge i marinaden ca. 10 timer. Da jeg tog den ud af køleskabet, kunne jeg se, at der var en del saft i stegeposen.
Bagefter stegte jeg den ved 100 grader i 12 timer, og det var lækkert saftigt kød, jeg fik ud af det, da kødet stegte i dets eget kødsaft.
Hej

Er hele opskriften generet til 4-6 personer? også mængden af Coleslaw? Jeg skal nemlig lave til 10 personer, så jeg tænker at jeg skal fordoble alle opskrifterne, ikke?
Med venlig hilsen Anne
Hej Anne,
Selve nakkestegen skulle gerne passe til 4-6 personer. Jeg lavede dog kun tilbehøret til at passe til 2 personer, så hvis du skal lave til 10 personer så ville jeg gange tilbehøret op med 5, og måske endda lidt mere så du er sikker på at der er nok.
KLASSISK PULLED PORK…